ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Προετοιμασία της επιφάνειας

Πριν την βαφή οποιασδήποτε επιφάνειας χρειάζεται να την προετοιμάσετε κατάλληλα, καθαρίζοντας από σκόνη ή ρύπους και απολιπαίνοντας από τυχόν λίπη ή λάδια.

 

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ / ΑΠΟΛΙΠΑΝΣΗ

Αφαιρέστε οποιοδήποτε ρύπο και απολιπάνετε την επιφάνεια, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό καθαριστικό ή αμμωνία. Το καθάρισμα με ατμό υψηλής πίεσης συνιστάται για μεγάλες επιφάνειες. Σιγουρευτείτε πως η επιφάνεια τελείως στεγνή και καθαρή, πλήρως απαλλαγμένη από ρύπους, λίπη, λάδια και ουσίες που μπορούν να εμποδίσουν την πρόσφυση, προτού ξεκινήσετε να βάφετε.

 

ΒΑΜΜΕΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ

Απομακρύνετε χαλαρά τμήματα χρώματος με χρήση ξέστρας. Ελέγξτε την πρόσφυση του υφιστάμενου χρώματος. Αν το χρώμα είναι σε καλή κατάσταση, καθαρίστε / απολιπάνετε, τρίψτε την επιφάνεια, απομακρύνετε τη σκόνη και βεβαιωθείτε πως είναι στεγνή, προτού ξεκινήσετε να βάφετε. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες ανάλογα με το υπόστρωμα που σας ενδιαφέρει.

 

ΓΥΜΝΟ ΜΕΤΑΛΛΟ

Καθαρίστε την επιφάνεια, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό καθαριστικό. Ξεπλύνετέ τη με άφθονο νερό και αφήστε τη να στεγνώσει προτού εφαρμόσετε την πρώτη στρώση. Παρόλο που τα χρώματα HARD HAT® και COMBΙCOLOR® μπορούν να εφαρμοστούν απευθείας σε γυμνό μέταλλο, προτείνεται πάντα η χρήση ενός ασταριού μεταλλικών επιφανειών για αποτέλεσμα που διαρκεί περισσότερο.

 

ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟ ΜΕΤΑΛΛΟ

Αφαιρέστε οποιαδήποτε σκουριά που είναι έτοιμη να φύγει, χρησιμοποιώντας ξέστρα. Για την πιο επίμονη σκουριά, χρησιμοποιήστε συρματόβουρτσα. Απομακρύνετε τη σκουριά έως ότου το υπόστρωμα να είναι λείο και ομαλό. Καθαρίστε και απολιπάνετε την επιφάνεια, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό καθαριστικό. Έπειτα, ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Σιγουρευτείτε πως η επιφάνεια είναι τελείως στεγνή, προτού ξεκινήσετε να βάφετε.

 

ΓΑΛΒΑΝΙΣΜΕΝΟ ΑΤΣΑΛΙ

Αφαιρέστε κάθε οξείδιο ψευδαργύρου (λευκή σκουριά) από την επιφάνεια, καθαρίζοντας με νερό και ένα σύρμα λείανσης (τύπου Scotch Brite), έως ότου εξασφαλιστεί ομαλή επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό καθαριστικό το οποίο θα ουδετεροποιήσει κάθε αλκαλικό υπόλειμμα. Θα δημιουργηθεί μία ελαφρώς τραχιά επιφάνεια, για την ενίσχυση της πρόσφυσης του χρώματος. Έπειτα εφαρμόστε το αστάρι πρόσφυσης CombiPrimer Adhesion Primer πριν την τελική βαφή. Δε συνιστάται η εφαρμογή τελικού χρώματος HARD HAT® ή CombiColor® απευθείας σε γαλβανισμένο ατσάλι.

 

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ

Καθαρίστε με νερό και ειδικό σύρμα λείανσης (τύπου Scotch Brite) για να αφαιρέσετε κάθε οξείδιο αλουμινίου και να γίνει πιο τραχιά η επιφάνεια, έτσι ώστε να ενισχυθεί η πρόσφυση του χρώματος. Έπειτα εφαρμόστε το αστάρι πρόσφυσης CombiPrimer Adhesion Primer πριν τη τελική στρώση βαφής. Δε συνιστάται η εφαρμογή τελικού χρώματος HARD HAT® ή CombiColor® απευθείας σε αλουμίνιο.

 

ΓΥΜΝΟ ΞΥΛΟ

Βεβαιωθείτε πως το ξύλο είναι τελείως στεγνό. Καθαρίστε την επιφάνεια και αποχαρτάρετε με γυαλόχαρτο για να εξασφαλίσετε καλύτερη πρόσφυση. Καθαρίστε από ρύπους και σκόνη που προέκυψαν από το τρίψιμο, προτού εφαρμόσετε την πρώτη στρώση.

 

ΠΛΑΣΤΙΚΟ

Μόνο οι επιφάνειες από σκληρό πλαστικό (όπως το PVC), μπορούν να βαφτούν. Αρχικά, καθαρίστε και απολιπάνετε το υπόστρωμα με ένα ειδικό καθαριστικό, στη συνέχεια αποχαρτάρετε με ένα γυαλόχαρτο ή χρησιμοποιώντας ένα σύρμα λείανσης (τύπου Scotch Brite), ώστε να γίνει πιο τραχιά η επιφάνεια. Καθαρίστε και απολιπάνετε ξανά και έπειτα εφαρμόστε αστάρι πρόσφυσης CombiPrimer Adhesion Primer, προτού εφαρμόσετε την τελική στρώση βαφής ή εφαρμόστε κατευθείαν το CombiColor® Multi-Surface.

 

ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ – ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ

Νέες επιφάνειες σκυροδέματος μπορούν να επεξεργαστούν, μετά από ωρίμανση 30 ημερών. Βεβαιωθείτε πως το τσιμέντο είναι στεγνό, τοποθετώντας ένα φύλλο πλαστικού (1m x 1m) στην επιφάνειά του για 24 ώρες. Ελέγξτε το κάτω μέρος του φύλλου για τυχόν υγρασία, αποχρωματισμό ή συμπύκνωσης υδρατμών στο τσιμέντο. Αν ισχύει κάτι από τα παραπάνω, μην βάψετε. Καθαρίστε την επιφάνεια με το κατάλληλο καθαριστικό.