ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Shabby chic ανακαίνιση επίπλων

Το να ανανεώνεις παλιά και μεταχειρισμένα έπιπλα για να πετύχεις ένα shabby chic φινίρισμα είναι μία από τις μεγάλες τάσεις της φετινής διακόσμησης εσωτερικών χώρων.

Το shabby chic στυλ ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του ’80. Η σχεδιάστρια Rachel Ashwell επινόησε τον όρο “shabby chic” για να περιγράψει το στυλ διακόσμησής της, ο οποίος και καθιερώθηκε. Μπορεί να ερμηνευτεί ως “παλιά κομψότητα”. Οι κρεμ, παστέλ και λευκές αποχρώσεις συνδυάζονται με φυσικό ξύλο σε ένα πιο κομψό shabby chic δωμάτιο.

Αν σας αρέσουν τα μοναδικά έπιπλα και οι εξατομικευμένες λύσεις για τη διακόσμηση του χώρου σας, η ανανέωση της εμφάνισης των υπαρχόντων κομματιών του σπιτιού σας αποτελεί έναν εύκολο και οικονομικό τρόπο για να το επιτύχετε.

Το χρώμα κιμωλίας Rust-Oleum Chalky Finish Furniture Paint διατίθεται σε ένα φάσμα όμορφων αποχρώσεων σε ένα απαλό ματ φινίρισμα. Πρόκειται για υψηλής ποιότητας χρώμα που εφαρμόζεται εύκολα και μπορεί να συνδυαστεί με πλήθος αποχρώσεων για να ταιριάζει απόλυτα με τη διακόσμηση του χώρου σας. Απλώς εφαρμόστε μία στρώση στην απόχρωση που έχετε επιλέξει και μόλις στεγνώσει, προσθέστε από πάνω μία διαφορετική απόχρωση. Μόλις στεγνώσει πλήρως το αντικείμενο, χρησιμοποιήστε γυαλόχαρτο για να τρίψετε τις γωνίες και συγκεκριμένες περιοχές για να αποκτήσετε τη “shabby chic” εμφάνιση!

Μόλις επιτύχετε το επιθυμητό φινίρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο κερί ή το βερνίκι Rust-Oleum Furniture Lacquer που θα δημιουργήσει μία απαλή λάμψη στη βαμμένη επιφάνεια, ενώ θα παρέχει μία επιπλέον προστατευτική επίστρωση.

Προσθέτοντας μία shabby chic πινελιά, ταιριάζετε τα vintage αντικείμενα και έπιπλά σας με τους εσωτερικούς χώρους ενός μοντέρνου σπιτιού, χωρίς να χάνουν τη γοητεία τους.

Εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, προτιμήστε έναν συνδυασμό λευκών και εκρού αποχρώσεων για να δημιουργήσετε μία κομψή και κλασική εμφάνιση. Εναλλακτικά, αν είναι ένα ξεχωριστό και εκκεντρικό κομμάτι που αναζητάτε, δώστε χαρακτήρα και προσωπικότητα στο χώρο, χρησιμοποιώντας αποχρώσεις σε τολμηρούς συνδυασμούς με έντονες χρωματικές αντιθέσεις.

Είστε έτοιμοι για αυτή την αλλαγή; Είτε πρόκειται για ένα έπιπλο του οποίου η εμφάνιση δε σας ευχαριστεί πλέον είτε για ένα αντικείμενο που αγοράσατε από ένα παραδοσιακό παλαιοπωλείο, μπορείτε απλά να το μεταμορφώσετε σε κάτι ξεχωριστό, αφήνοντας ελεύθερη τη δημιουργικότητά σας!